sosyal ağlarda izleyin

20.1.11

KIYMALI ISPANAK

EVRE:SEYİR(PS)-GÜÇLENDİRME

MALZEMELER:
-1 paket dondurulmuş ıspanak
-5 yk yağsız kıyma
-1 orta boy soğan
-5 yk domates rendesi(katkısız)
-1 yk biber salçası(katkısız)
-1 yk yulaf kepeği(iri boy kepek en güzel sonucu veriyor.bulabilirseniz rossmann'ın kepeğini kullanın)

Kıyma ince doğranmış soğanla beraber kavrulur.İçine domates rendesi ve biber salçası eklenerek kokusu çıkana dek beraber pişirilir.Yulaf ezmesi eklenir ve yarım çay bardağı suyla beraber karışım biraz pişirilir.
Ispanak çözülmeden eklenir.Tuz ve sıcak su eklenerek ıspanakları çok fazla öldürmeden pişirilir.

NOT:Ben ıspanak çok severim fakat yıkama derdi yüzünden sık sık pişirmezdim.Donmuş ıspanak gerçekten çok kullanışlı oluyor.Yıkama derdi olmadan en geç 20 dk.'da mis gibi ıspanak yiyorsunuz.
Dondurulmuş ürünleri beslenme uzmanları da öneriyor.Sağlıksız diye düşünmeyin.

Yulafı isterseniz kullanmayabilirsiniz ama ben pirinç yerine kullandım ve çok da güzel yakıştı.

4 yorum:

  1. Merhaba, harika tarifleriniz var, bayildim, elinize saglik. Siz sanirim diyeti bitirdiniz degil mi? hedeflediginiz kiloya ulastiniz ve koruyorsunuz sanirim? hala bu tarz, bu tariflerle mi besleniyorsunuz? Acikcasi ben en son koruma doneminde sadece 1 gun dikkat edip diger gunler serbest yersem yine deli gibi kilo alacagima inaniyorum, sanirim artik omur boyu bu sekilde yemekler tuketmek sart.

    Bir de sorum var; acaba seyir evresinde yemeklerde marketten alinan normal domates salcasi kullanabiliyor muyuz? sizin tariflerinizde goruyorum salca ama normal salca degil mi? bildigim kadariyla salcanin lighti felan yok? bir de domates biber salcasi fark eder mi?

    -Ilayda-

    YanıtlaSil
  2. İlayda Merhaba,
    Beğenmene sevindim:)
    Ben hedeflediğim kiloya 2 kilo kalmışken bırakmak zorunda kaldım çünkü bebek beklediğimi öğrendim.Ama gebelik şekerim olduğundan aslında çok da farklı beslenemiyorum çünkü karbonhidrat ve meyveleri sınırlı şekeri ise hiç tüketmemem gerekiyor:)
    En son evrede dediğin gibi tek gün atakla Türk tipi beslenirsek alacağımızı düşünüyorum açıkcası.O yüzden en azından iyi sseçimler yaparak beslenirsek ve egzersiz yaparsak yine de istediklerimizi yiyebiliriz bence.

    Salça doğalsa yağ ve şeker içermiyorsa kullanabiliriz.Domates rendeleri daha başarılı oluyor bu durumda.(Yazın taze domates tüketmek en güzeli aslında)Biber salçası için de aynı şey geçerli.

    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  3. Merhaba,
    Birşey sormak istiyorum. Verdiğinzi tariflerde bulunduğumuz dönemin atak, seyir vb. dönem olmasına dikkat ederek, o yemeği istediğimiz kadar yiyebiliyor muyuz? İçinde yulaf kepeği olan tariflerde günlük sınır 1,5 kaşık olacak şekilde ayarlamamız gerekiyor. Onu anlıyorum. Peki diğer tariflerde sınırsız yiyebiliyor muyuz? Sanırım içinde bulunduğumuz dönemin yasaklı olan şeylerine dikkat ederek yiyebiliyoruz değil mi? Şimdiden teşekkürler. ALinize sağlık

    YanıtlaSil
  4. Merhaba,
    İzinli besinler olduğu müddetçe sınırsız yiyebilirsin.Bir de dediğin gibi sınırlı izinli olanlar mevcut.Onları da günlük limite göre ayarlamalısın.

    YanıtlaSil

Adsız yorumları yanıtlamak çok tatsız oluyor:)
Google hesabınız yoksa Adı/URL kısmını seçerek (blog sahibi değilseniz URL kısmını boş bırakın lütfen) adınızı veya nickinizi yazarsanız size hitap edebilirim.
Sorularınıza daha hızlı yanıt almak istiyorsanız facebooksayfamda duvardan sormanızı rica ediyorum.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Blogging tips